Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muchomůrka růžovka "masák"

14. 7. 2013

 

Muchomůrka růžovka "masák"

Tento druh je momentálně njhojnější houbou ve všech naších biotopech.

Roste v listnatých i jehličnatých lesích od června až do listopadu. Je to výborná jedlá houba.

Hlavičky doporučuji oloupat, osolit a obalit v trojobalu, nebo na másle a kmínu.
Usmažené hlavičky růžovky jsou opravdovou delikatesou!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

A. rubescens ala mršina

(Pete N., 18. 7. 2013 10:55)

Jirko, máš pravdu, pokud si chce člověk dobře zamršinit, tak si je může nejen obalit, ale i jen tak na másle se solí a kmínem popř. troškou pepře připravit. Osobně z nich miluji guláš, dokážou ho dovést do dokonalosti :-)