Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lopenický hubník aneb houbovec po mojém

14. 4. 2018
Míla Mudrák mi opět poslal pěkný receptík. Tady ho máte. Díky Mílo!
 
Ahoj, receptík na tvůj web. Tak dneska a zítra máme na stole můj houbový prvopokus, a to "Lopenický hubník aneb houbovec po mojém". Pojmenoval jsem ho po naší oblíbené místní "Lopenické slanině", kterou jsem do něj přidal...pro provonění...
 

Lopenický hubník aneb houbovec po mojém

Ingredience
 
dvě hrsti sušených hub, 7 rohlíků, ½ l mléka, 3 vajíčka, 8 strůčků česneku, 2 silnější plátky lopenické (anglické) slaniny, velká cibule, 2 lžíce krupice, 2 lžíce majoránka, 1 lžička kmínu, pepř, sůl a sádlo, či olej
 
 
Sušené houby namočím přes noc. Osmažím na drobno nakrájenou cibuli a na ní chvíli dusím houby s kmínem. Rohlíky nakrájím v míse na centimetrová kolečka a namočím v mléce. 3 vejce rozkvedlám v misce. Vymažu pekáč sádlem či olejem. Až jsou rohlíky měkké, naleji k nim houby se smaženou cibulkou, vajíčka. Přidám majoránku, vymačkám česnek, nasypu krupici, nakrájím slaninku na pásky, přidám, osolím, opepřím. Řádně promíchám a vliji do vymazaného pekáče. Peču 30 - 45 minut horko vzduchem na 190 - 200 °C. Prvně přikryté alobalem, pak odkryté. Nechám vychladnout a podávám…dobrou chuť.
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář