Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kynutá hříbková buchta

6. 2. 2018

Kynutá hříbková buchta

400 g hrubé mouky;100g sušených hříbků;2 vejce;70g sádla; 2dl mléka;20g droždí;
4 stroužky česneku; 1 lžíce nasekané zelené petrželky; 1 lžička soli; špetka cukru; špetka mleté pálivé papriky a drceného kmínu; tuk na vymazání a strouhanku na vysypání plechu.
 
Sušené hříbky namočit asi na hodinu do vlažné vody a pak je slijeme. Droždí, špetku cukru a trochu mouky rozmícháme ve vlažném mléce a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme s kořením, petrželkou, solí a hříbky nakrájenými na kousky. Přidáme vejce, rozpuštěné sádlo, jemně nasekaný česnek a vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout. Pak těsto rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200°C. Hotovou buchtu nakrájíme. Je výborná teplá i studená, obložená nakládanými houbami a čerstvou zeleninou.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář