Jdi na obsah Jdi na menu
 


KUŘECÍ ROLÁDA S BRAMBOROVOU KAŠÍ

28. 4. 2017

KUŘECÍ ROLÁDA S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Tomáš Mika

Pro čtyři osoby:

1 kuře
150 g šunky
150 g tvrdého sýra
4 žampiony
2 vejce
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíci sterilované kapie
1 lžíce másla
sůl
pepř
600 g brambor typu C
2 lžíce másla
100 ml mléka
 
 
Postup

Kuře si vykostíme a vytvoříme plát, který osolíme a potřeme hořčicí, poklademe šunkou a směsí, kterou jsme si připravili z nadrobno nakrájených restovaných žampionů, sterilované kapie a osolených vajec, poklademe plátky tvrdého sýra. Roládu zavineme, pevně svážeme provázkem a pečeme v troubě na 160 °C jednu hodinu.
Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě do měkka. Poté je slijeme, přidáme máslo a horké mléko, které za neustálého šlehání postupně přidáváme. Kaše musí být hebká, bez hrudek. Na talíři polijeme trochou másla.
 
Autor receptu a fotografie: Tomáš Mika
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář