Jdi na obsah Jdi na menu
 


HOVĚZÍ PLEC NA HOUBÁCH

6. 1. 2018

HOVĚZÍ PLEC NA HOUBÁCH

Andrea Rozkošová

na 4 porce:

600g hovězí plece
50g uzené slaniny
2 velké cibule
1 hrnek sušených lesních hub
pepř, sůl
2 lžíce sádla
1 lžíce mouky
 

Maso protkneme proužky slaniny, osolíme, opepříme. Na pánvi orestujeme klínky cibule, odebereme do pekáče, na zbytku tuku necháme zatáhnout připravené maso. Přendáme na cibuli a zalijeme namočenými houbami. Další postup dle zvyklostí a možností domácnosti - pomalý hrnec, tlakový hrnec, trouba, remoska... Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme zásmažkou. Po provaření podáváme s knedlíkem, rýží, hodí se i halušky.
 
Autor receptu a fotografie: Andrea Rozkošová
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář