Jdi na obsah Jdi na menu
 


HOVĚZÍ KRK NA HOUBÁCH II.

1. 1. 2018

HOVĚZÍ KRK NA HOUBÁCH II.

Naďa Indruchová

500 g hovězího krku
300 g hub
100 g slaniny
1 cibule
2 lžíce sádla
sůl
pepř
vývar nebo voda na podlévání
 


Slaninu nakrájíme na kostky a necháme opéct dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a tu osmahneme dotmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, které jsme osolili a opepřili. Necháme zatáhnout cca 10 minut a důsledně mícháme. Podlijeme vodou (můžeme přidat gelový bujon nebo masox) nebo vývarem do cca 2/3 masa a dusíme cca 30 min.. Poté přidáme očištěné a pokrájené houby. Doladíme chutě a můžeme podávat.
 
Autor receptu a fotografie: Naďa Indruchová
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář