Jdi na obsah Jdi na menu
 


Houbová omáčka od Nadi Indruchové

15. 2. 2017

Houbová omáčka

  • 500 g hub
  • 1 lžíce sádla
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 rovné lžíce hladké mouky
  • sůl, čerstvě drcený pepř
  • 3 lžičky octa
  • špetka cukru
  • 1 cibule
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • mléko dle potřeby
 
Postup
 
Očištěné houby pokrájíme. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme houby. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření a chvilku restujeme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
 
Čas záleží na druhu hub. Ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme na podušené houby. Přidáme ocet, cukr, podle potřeby mléko a na mírném ohni chvilku provaříme. Podle chuti případně dosolíme. Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami.
 
Autor receptu a fotografie: Naďa Indruchová
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář