Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlíva s hořčicí

9. 4. 2018

Hlíva s hořčicí

150 - 200 g hlívy ústřičné
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
1 cibule velká
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce hořčice plnotučná
sůl
pepř mletý
sojová omáčka dle chuti, není nutná
 
Na másle a oleji osmažíme cibuli dosklovata. Pak přidáme pokrájenou hlívu, osolíme a pod poklicí dusíme zvolna doměkka. Podlévat není nutné, hlíva pustí většinou dost tekutiny.
Až se nám šťáva vydusí, ještě za občasného promíchání hlívu osmažíme, poté zaprášíme moukou a ještě smažíme.
Nakonec přidáme hořčici, kterou za stálého míchání necháme v hlívě vyčpět a když začne vonět, máme hotovo.
Už jen opepříme a osolíme dle chuti, případně zakápneme sojovou omáčkou a podáváme.
Podáváme s pečivem nebo bramborovou přílohou.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář