Jdi na obsah Jdi na menu
 


Černý Kuba od Nadi Indruchové

13. 2. 2017

Černý Kuba

 
Suroviny
 
300 g ječných krup
hrst sušených hub (zde stročky)
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce sádla
sůl, pepř
majoránka
drcený kmín
gelový zeleninový nebo kuřecí bujon
 
 
Postup
 
Houby namočíme (klidně přes noc) do studené vody a pak v nové osolené vodě uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme v sítku a dáme vařit do vody, do které přidáme gelový bujon. Kroupy uvaříme na skus, což je přibližně 20 - 30 minut.
 
Pak necháme v sítku okapat. Na lžíci sádla si dorůžova osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli. Pekáček vymažeme lžící sádla, přidáme uvařené kroupy a houby, přidáme utřený česnek, kmín, pepř a v dlaních podrcenou majoránku. Podle potřeby dosolíme a všechno důkladně promícháme.
 
Nahoru přidáme vločky sádla. Pečeme v troubě na 180 °C 20 až 30 minut.
 
Autor receptu a fotografie: Naďa Indruchová
 
 
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář